2023-2024 Sezonunda Dört Büyüklerin Hedefleri ve Yol Haritası Nedir?

Ülkemizde 2022-2023 futbol sezonunu geride bırakmış bulunmaktayız. Galatasaray bu sezon 23. Kez Türkiye Süper Ligi şampiyonluğunu yaşadı. Fenerbahçe ise Ziraat Türkiye Kupasını kazanarak kupa orucuna son verdi. Beşiktaş sezon sonlarına doğru istediği güçlü oyunu ortaya koysa da şampiyonluk için geç kaldı. Trabzonspor ise geçen seneki muhteşem futbolunu bu sene bütün herkese hasret bıraktı. Peki önümüzdeki sezon olan 2023-2024 sezonunda bizleri neler bekliyor olacak? Dört büyüklerin hedefleri ve yol haritası nedir? Bu yazımızda bu konuyu ele alacağız.

2022-2023 sezonu Türkiye Süper Ligi şampiyonu olan Galatasaray’ın şu an için ilk hedefi UEFA Şampiyonlar Liginde gruplara kalabilmek. Ayrıca önümüzdeki sezon için Galatarasay’da tek hedef şampiyonluk. Sarı kırmızılı ekip bu hedefleri gerçekleştirebilmek için kadrosundaki eksik bölgeleri en iyi isimlerle doldurmayı istiyor.

Transfer iddialarında birçok ismin adı geçse de bütün herkesin beklediği tek isim, Galatasaraylı taraftarların aşkı olan Mauro Icardi. Arjantinli golcü için Suudi Arabistan’dan yüksek teklifler olduğu iddia ediliyor. Eşi ve aynı zamanda menajeri olan Wanda Nara Suudi Arabistan’dan gelen tekliflere pek sıcak bakmamakla birlikte, eşinin Avrupa’dan gelecek olan en iyi teklifi değerlendirmesini istiyor. Icardi transferi şu an için Galatasaray adına konuşulan en önemli transfer olsa da yönetim hem eksiklik yaşanan diğer bölgeler için hem de takımdan ayrılması muhtemel isimlerin yerlerini doldurabilmek için oldukça fazla çaba sarf ediyor. Şu an için Kamu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklanan bir transfer yok.

Sarı kırmızılı ekibin bir diğer hedefi de yeni sezonu kupa ile açabilmek. Yeni sezonun başlangıcından önce ezeli rakibi olan Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa Finalinde tek hedef galibiyet.

2022-2023 sezonuna fırtına gibi bir başlangıç yapan Fenerbahçe taraftarlarını ligde hayal kırıklığına uğratmış olsa da teselli olarak Ziraat Türkiye Kupasını kazanmayı başardı. Göreve geldiği günden itibaren taraftarların çok büyük beklenti içerisinde olduğu Başkan Ali Koç, kendisini affettirmek adına yönetimiyle birlikte kolları sıvadı. Ryan Kent ve Edin Dzeko gibi güçlü isimleri renklerine bağlayan Fenerbahçe’nin şu an için en önemli hedefi, herhangi bir kaza yaşamadan UEFA Konferans Liginde gruplara kalabilmek.

Şu an için gerçekleştirilen iki transfer taraftarı hoşnut etmiş olsa da taraftarların önümüzdeki sezon için tek beklentisi şampiyonluk. Pek çok ismin transfer iddialarında adı geçmekte fakat taraftarların ilgi odağı Arda Güler. Genç yıldızın geleceğinin ne olacağını herkes fazlasıyla merak ediyor.

Sarı lacivertli ekibin bir diğer hedefi ise Süper Kupa finalinde ezeli rakibi olan Galatasaray’dan da geçtiğimiz sezonun intikamını alabilmek.

Geçtiğimiz sezona oldukça kötü bir başlangıç yapsa da ligin ikinci yarısında bütün derbileri kazanarak oynadığı iyi futbolla adından söz ettiren Beşiktaş’ın şu an için en önemli hedefi, UEFA Konferans Liginde gruplara kalabilmek. Teknik direktör Şenol Güneş’in takıma katılmasıyla birlikte yükselişi başlayan Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon için ise tek hedefi şampiyonluk.

Yönetimin bu hedefler doğrultusunda güçlü isimleri transfer etmesi bekleniyor. Transfer iddialarında pek çok yıldız ismin adı geçse de henüz Kamu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklanan bir transfer yok.

Geçtiğimiz günlerde elindeki birçok oyuncuya teklif olduğunu açıklayan yönetimin bu teklifleri değerlendireceği ön görülüyor. Taraftarların beklentisi ise eksiklik yaşanan bölgelere en doğru isimlerin alınması ve önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın bütün kulvarlarda kupalara oynaması.

2021-2022 futbol sezonunda oynadığı futbolla herkesi mest eden ve Süper Ligi şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, bu sezon beklentilerin bir hayli altında kaldı. Ligi altıncı bitirerek Avrupa Kupalarına katılma hakkını da tepen Trabzonspor’da pek çok sorun mevcut. Yönetimin bu sorunları bir an önce çözmesi beklenirken takımın büyük bir değişikliğe gitme ihtimali de söz konusu. Karadeniz ekibinde Uğurcan Çakır, Abdulkadir Ömür gibi yıldız isimlere oldukça yoğun ilgi mevcut durumda. Maddi anlamda sıkıntılar yaşandığı için yönetimin bu transferlere onay verme ihtimali oldukça yüksek.

Önümüzdeki sezon için şampiyonluk olmasa bile ilk üçte tamamlamayı hedefleyen Trabzonspor adına pek çok transfer iddiası mevcut olsa da henüz Kamu Aydınlatma Platformunda (KAP) açıklanan bir transfer yok. Taraftarlar ise yönetime ve tecrübeli teknik adam Nenad Bjelica’ya oldukça güveniyor.  

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir